Znižano PAR ZAVOR SHIMANO ZEE BR-M640

PAR ZAVOR SHIMANO ZEE BR-M640

Redna cena:

290.00€

Akcijska cena:

239.90€

PRIHRANI 17%
Z nakupom tega izdelka vam za celoten nakup podarimo BREZPLAČNO DOSTAVO!

Brez DDV: 196.64€
Zaloga: Na zalogi
Proizvajalec: Shimano
Šifra izdelka: SKU-1760
Št.     

Nova grupa pri Shimanu nosi ime Zee. Usmerjena je v gravitacijske vode s poudarkom na ceno. Namreč le-ta je nižja, kot pri starejšemu bratu, Saint.
Disk zavore Shimano Zee so mešanica Saint (čeljust) in Deore (ročica).
Zavore so nekoliko manj dovršene, kot Sainotove, vendar moči zagotovo ne bo zmanjkalo, ker tudi tukaj najdemo 4 batne čeljusti, kratko - enoprstno (!) ročico s servo-wave sistemom.

V čeljusti se nahajajo 2 manjša in 2 večja bata. V medsebojnem sodelovanju tvorita izjemno moč - 50% več od 2 batnega Saint sistema in boljši nadzor nad modulacijo - dodajanjem moči.
Ravno tako, kot Saint M820, tudi ZEE M640 ima keramične batke, ki zmanjšujejo toploto.

Servo-Wave, enostavno povedano, je mehanski sistem, kateri omogoča z enakim premikom ročice večjo pot zavornih oblog. V praksi to pomeni, da z manj uporabljene sile na ročici dobimo več moči pri stisku batkov v čeljusti, kar se prenese iz paken na rotorje. Pri stisku ročice, Servo-Wave sistem v trenutku pritisne zavorne obloge ob rotor. Od tukaj naprej se ob pritiskanju na ročico zavorne obloge počasneje premikajo oziroma bolj postopoma, kar omogoča boljši nadzor nad modulacijo - dodajanjem moči. Shimano navaja, da se je ravno zaradi novega sistema povečala moč zavor in sicer za 50%, za razliko od predhodnih modelov. Nasploh ni več mrtvega hoda na začetnem delu ročice, kar je še ena prednost nove ročice in njenega sistema.

Ker imamo ljudje različno dolge prste je na voljo nastavitev oddaljenosti ročice od krmila. Za nastavitev potrebujete le imbus. Razlika je opazna že v prvem obratu.

Zavora zaradi svojih spustaških lastnosti - ogromno zavorne moči in odlične modulacije, bo predvsem videna na spustaških kolesih, saj bo omogočala kasnejše zaviranje in tako pridobivanje na času.
Shimano disk zavore, prvotno zaradi uporabe kvalitetnih materialov, kvalitetne izdelave in ob mineralanem olju, katerega vsebujejo vse njihove zavore, nudijo brezskrbno uporabo le-teh brez kakršnih koli poseganj za dobo nekaj let - neizbežno je le menjavanje paken, kar je nuja pri vsaki zavori.


- Proizvajalec: Shimano
- Servo-Wave sistem
- Oznaka:
BR-M640
- Dolžina sprednje cevke: 1000 mm
- Dolžina zadnje cevke: 1700 mm
- Nastavljiva oddaljenost ročice od krmila
- Mineralno olje

- Preverjena teža: 329 g*, 313 g** (*zadnja, **prednja)
- Pakiranje seta: dve (2) zavorni ročici, dve (2) zavorni čeljusti z zavornimi oblogami, dve (2) hidravlični cevki, dve (2) olivi z insertoma

PO ŽELJI IN BREZ DOPLAČILA VAM SKRAJŠAMO CEVKO NA ŽELJENO DOLŽINO!

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena:    Slabo            Odlično

CaptchaNi razloga, da bi kupovali drugje. Ste pri drugem trgovcu našli identičen izdelek po nižji ceni? V tem primeru vam bomo poiskušali v Bajkmaniji ponuditi enak izdelek po enaki ceni.

Vse kar morate storiti je da pri nakupu v okence za opombe dodate povezavo do konkurenčne ponudbe. Upoštevamo izključno informacije Slovenskih spletnih trgovcev, ki so javno dostopne. Garancija najnižje cene ne velja za "avkcije" in "informativne cene" za katere se ob preverjanju izkaže, da so zavajajoče ali napačne. Dopuščamo možnost, da izdelek v danem trenutku ni dobavljiv.

Oznake:
zavore
shimano
zee
640
disk
Izbrani artikel trenutno ni na zalogi.Vnesite vaš elektronski naslov in obvestili vas bomo takoj, ko bo artikel na zalogi.

Ime
E-pošta