Znižano 10-REDNI ZADNJI MENJALNIK SHIMANO ZEE RD-M640

10-REDNI ZADNJI MENJALNIK SHIMANO ZEE RD-M640

Redna cena:

74.90€

Akcijska cena:

59.90€

PRIHRANI 20%
Brez DDV: 49.10€
Zaloga: Na zalogi
Proizvajalec: Shimano
Šifra izdelka: SKU-1766
Št.     

Tokrat se je Shimano osredotočil tudi na skupino kolesarjev, kateri veliko več kilometrov prevozijo po urejenih in nekoliko manj urejenih brezpotij, kjer so razmere veliko bolj nepredvidljive, kot je to na asfaltni podlagi, in je nevarnost za mehanske poškodbe kolesarskih komponent toliko večji. Tukaj je na prvem mestu predvsem zadnji menjalnik. Nemalokdaj smo se vračali domov s polomljeno kletko menjalnika in Shimano je za tekoče leto uvedel novost, ki jo prinašajo z novim modelom menjalnika, t. i. Shadow, saj je kletka menjalnika manj izpostavljena zunanjosti, saj je povsem potisnjena v skrajno notranjo lego. Shimano navaja, da je nevarnost zlomov menjalnika sedaj manjša.

Odstranili so tudi nepotrebne vzmeti v menjalniku, kar se pokaže v manjšem opletanju menjalnika, hkrati pa pripomore k hitrejšemu in natančnejšem prestavljanju tudi takrat, ko je podlaga neutrjena in/ali kamnita. Tudi nihajka okvirja - chainstay - Vam bo zelo hvaležna, saj ni več tistega tolčenja in tudi življenska doba menjalnika bo daljša..
Tudi potovanje bovdne ni več v loku, ampak gre direkt v menjalnik, kar odpravi trenje zajle v notranjosti bovdne, posledično je prestavaljanje še natančnejše.

Plus+ menjalniki imajo še dodaten knof s katerim še dodatno otrdimo menjalnik za čim manjše opletanje. Posledično je menjalnik tišji.
Knof ima 2 poziciji - off in on. Off se uporablja, ko želimo sneti obročnik s kolesa, on pa med vožnjo.
Če bi obrnili knof na off pozicijo med vožnjo, bi se zadnji menjalnik obnašal, kot klasičen menjalnik brez Plus+ sistema.
Testi pričajo, da se precej zmanjša padanje verige s prednjega verižnika.
Menjalniki opremljeni s Plus+ so nekaj 10-gramov težji od klasičnih, vendar je delovanje toliko izboljšano, da je teža zanemarljiva, tudi med tekmovalci.

So mogoče za navdih menjalnika poiskali pri konkurenci? Dejstvo je, da deluje odlično in bo uporabnik z njim zelo zadovoljen, pa naj bo to rekreativec ali profesionalec.


- Proizvajalec: Shimano
Shadow PLUS tehnologija
- Izvedba: FR (pokriva zadnje verižnike do 36 zob)
- Število prestav: 10
- Kompatibilnost: Shimano prestavne ročice
- Oznaka: RD-M640 SS
- Dolžina kletke: kratka
- Preverjena teža: 270g

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena:    Slabo            Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo:
Ni razloga, da bi kupovali drugje. Ste pri drugem trgovcu našli identičen izdelek po nižji ceni? V tem primeru vam bomo poiskušali v Bajkmaniji ponuditi enak izdelek po enaki ceni.

Vse kar morate storiti je da pri nakupu v okence za opombe dodate povezavo do konkurenčne ponudbe. Upoštevamo izključno informacije Slovenskih spletnih trgovcev, ki so javno dostopne. Garancija najnižje cene ne velja za "avkcije" in "informativne cene" za katere se ob preverjanju izkaže, da so zavajajoče ali napačne. Dopuščamo možnost, da izdelek v danem trenutku ni dobavljiv.