TREKING OBROČ MAVIC A 719

Cena:

57.00€
Brez DDV: 46.72€
Zaloga: Na zalogi
Proizvajalec: Mavic
Šifra izdelka: SKU-3705
Št.     

Charles Idoux in Lucien Chanel sta ustanovila podjetje Mavic davnega leta 1889. Podjetje je nastalo na francoskih tleh, kjer se še danes nahaja glavni štab. Mavic je akronim za Manufacture d'Articles Vélocipédiques Idoux et Chanel, kar bi v prevodu pomenilo - Proizvajalci komponent za vaš velociped, Idoux in Chanel. Velociped je vsem nam dobro znano starinsko kolo, prepoznavno po sprednjem zelo velikem in zadnjem pa precej manjšem kolesu. V več kot stotih letih obstoja so izumljali razne kolesarske komponente. Od pest do krmilnih ležajev, od verižnikov do verig, od krmilni opor do krmil,...Vendar so najbolj znani po obročih in setih koles za cestna in gorska kolesa. Danes je Mavic sinonim za kvaliteto, zato ni nič nenavadnega, da se za njih odloča večina tekmovalcev in rekreativcev, saj so eni boljših, če ne najboljši proizvajalci kolesarskih obročev in setov koles na svetu.

SUP™ - Soudé Usiné Process. Prevod se nanaša na strojno varjen proces, ki se izvede ob upogibu obeh strani še nesklenjenega obroča, pri čemer se obe strani priključita v sklenjen krog, pri tem pa jih stroj zvari skupaj. V končni fazi se nastala brazgotina še dodatno obdela, da je površina na tem predelu gladka. To pa nam ponuja kar nekaj dobrih lastnosti.
Čvrstost v tej točki je skoraj popoloma enaka, kot po ostali dolžini obroča, kjer seveda ni bil varjen - neverjetnih 90%. Za primerjavo velja omeniti, da speti obroči dosežejo le 60% čvrstosti na enaki točki. Zraven pa še odpravi vibracije, ki nastajajo med zaviranjem, saj je togosto večja in zaradi manjšega zvijanja je tudi življenska doba obroča daljša.

MAXTAL™ - aluminijasta spojina razvita izključno za Mavic od strani enega največjih proizvajalcev aluminija, kanadskega podjetja Alcan.
Tako jim je uspelo iztržiti za 30% več moči v primerjavi s klasično aluminijsto spojino 6106. Torej če postavimo ob bok dva enako močna obroča - eden s klasično že omenjeno aluminijasto spojino, drugi z Maxtal, bo slednji zagotovo lažji.

UB CONTROL™ - Usiné Brut Control. Bočne strani obroča so obdelane z diamantno konico, ki je postavljena na digitalno nadzorovanem stroju. Pripomore k večjemu trenju med obročem in zavornimi oblogami, kar pa pomeni da precej izboljša zaviranje obročnim zavoram in hkrati izloči vibracije med samim zaviranjem.

Vrhunski Mavicov dvostenski treking obroč z dvojnimi eyeleti, ki je za večjo trpežnost tudi varjen na spoju. A 719 uporablja najboljšo Mavicovo aluminijasto zlitino, zato je primeren tudi za potovalna kolesa. Notranja širina obroča je 19 mm in ima z v-brake obdelano zaviralno površino.


- Proizvajalec: Mavic
- Model: A 719
Za disk zavore in obročne (v-brake) zavore
- Namembnost:
 treking
- Število lukenj: 32
- Priporočljiva širina plašča: od 28c do 47c
- Barva: črna
- Preverjena teža: 560 g

Napiši mnenje

Ime za prikaz:


Tvoje mnenje: Opomba: HTML koda je onemogočena!

Ocena:    Slabo            Odlično

Prosim prepiši varnostno kodo:
Ni razloga, da bi kupovali drugje. Ste pri drugem trgovcu našli identičen izdelek po nižji ceni? V tem primeru vam bomo poiskušali v Bajkmaniji ponuditi enak izdelek po enaki ceni.

Vse kar morate storiti je da pri nakupu v okence za opombe dodate povezavo do konkurenčne ponudbe. Upoštevamo izključno informacije Slovenskih spletnih trgovcev, ki so javno dostopne. Garancija najnižje cene ne velja za "avkcije" in "informativne cene" za katere se ob preverjanju izkaže, da so zavajajoče ali napačne. Dopuščamo možnost, da izdelek v danem trenutku ni dobavljiv.